8 Mart 2012 Perşembe

İsim etiketi - Name label

Oğlum şu an 18 yaşında ama ilkokula başladıktan sonra her şeyini kaybetmeye başladı. Okul gömleği, pantolonu, ayakkabıları, v.s. Normalde ihtiyacı 2 pantolon, biz aldık 4-5, gömlek 5 tane yetecekken aldık 10-15, v.s. Tabi okul bazında bütün kıyafetler birbirine benzediği için hiçbir şeyi bu benimdi diyerek geri alma şansına sahip olmuyorsunuz. Ayakkabı bile, o yaştaki "moda" kavramı çerçevesinde bütün çocuklarda birbirinin benzeri oluyor. Hal böyle olunca da kıyafet masrafları bazında bir değil 3 çocuk yetiştiriyor gibi oluyor insan.
Bir arkadaşımda kendi çocuğu ile benzer problem yaşayınca ütü ile yapışan kıyafet, kendinden yapışkanlı ayakkabı ve eşya etiketi üretmeye başlamış. İhtiyacınız varsa web sitesine girerek çocuğunuzun ismini ve ne istediğinizi yazıp yollayınca o da size kargoyla etiketlerinizi yolluyor. "Benim oğlan küçükken neredeydin arkadaşım? "

My son is 18 now but when he started primary school he also started losing his belongings. School shirt, trousers, his shoes, etc. He normally needed 2 trousers, we had to buy 4-5, shirts 5 would be enought but we bought 10-15, etc. Because all the school wear looks like each other you don't have the chance to say "this was mine" and claim it back. Even the shoes according to the "fashion" of that age, is similar in all kids. When the situation is like this it seem's that you're raising 3 kids instead of 1. 
One of my friends went through the same problems with her child so she started producing labels for cloths that stick with an iron, self adhesive labels for shoes and other belongings. If you are in need you can go to her website and state your kids name and what you need, she will then send your labels to you by post. "Where were you when my son was small?"

http://www.2ketiket.com/index.php

2 yorum:

  1. Ayy Nilüfer, oğlunun 18 yaşında olduğuna inanamadım:)) Allah bağışlasın. Bizimki bu sene anasınıfına başladı:) okuldan kıyafetlerini alırken bu etiketlerden okulda sipariş verilebiliniyordu. Bizde sipariş verdik. Bütün kıyafet ve yedeklerine yapıştırdık. Haftada bir her şeyi yıkanmasına rağmen ne çıktı ne de soldu. Çok başarı bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, çok başarılı bir fikir... Bizimki hala eşyalarını kaybediyor. Yada o değil, ben kaybediyorum onun eşyalarını!!! çünkü sürekli arkadaşları ile değiştirme hali içinde. Benim aldığım eşyalar eksilirken tanımadığım eşyaların sayısı artıyor. Senin oğlunu da takip ediyorum blogundan. Çok lokum, tam yemelik bişiy...

      Sil